DAVID HART

David Hart

David Hart heeft vanaf zijn jeugd een passie voor auto’s en met name de autosport.

Zijn carrière is begonnen met de Volkswagen Golf GTI in de begin jaren ‘80. Hierna heeft hij in meerdere merken een aantal cupseries meegereden, zoals Toyota Starlet en Alfa Squadra Bianca cup, waarbij hij driemaal kampioen is geweest.

David zocht het wat hoger op en reed mee in de voorste gelederen van de bekende Ferrari-Porsche Challenge waar hij meerdere podium plaatsen wist te behalen in een Ferrari F40 en Porsche GT2. Niet alleen de moderne racerij interesseerde hem maar ook de klassieke automobielen. Hij behaalde in het FIA kampioenschap voor klassieke GT’s meerdere eerste plaatsen samen met Toine Hezemans in een Alfa GTA.

Rond 2000 reed David met diverse auto’s zoals de Lister Storm en Chrysler Viper. Hiermee behaalde hij diverse overwinningen op de mooiste circuits in Europa. Ook de Belcar series in België speelde een belangrijke rol in zijn autosportcarrière met zeer veel overwinningen en het behalen van het kampioenschap in 2005.

Tijdens de diverse 24H races op Zolder was hij vaak in de voorste gelederen en won deze prestigieuze race maar liefst tweemaal met een Corvette. In de Sportscar wereld deed David, samen met Jan Lammers, eveneens mee in de Dome tijdens races op Le Mans en vele andere circuits.

Toch kwam het classic car racen weer om de hoek kijken; David kwam terug in de Masters series met vele exclusieve auto’s zoals een Bizzarrini, AC Cobra, Porsche 962, Ferrari 512 , Lola T70, allen in eigen bezit. Deze auto’s werden ingezet op Europa’s mooiste circuits zoals o.a. Le Mans, Nurnbürgring en Spa met maar een doel:  winnen!

Hoogtepunt in 2010 was nog even een uitstapje naar de beroemde 24h race van Le Mans waar David met de Corvette C6 een tweede plaats wist te behalen.

In 2011 met een overvolle agenda waren de resultaten prima te noemen. Overwinningen met de AC Cobra en podium plaatsen met de Lola T70 MKIII waren onderdeel van de successen.  Ook was David actief met de moderne racerij zoals  met de V8-star en tijdens de 24H race op Spa met een BMW.

 

 

Vanaf 2012 richt het team zich volledig op het Classic Car racen en de moderne autoracerij laten we achter ons. Hoogtepunten waren zeker Le mans Classic te noemen waar David met de AC Cobra de Ford GT40’s het moeilijk wist te maken. Over de TT Trophy op Goodwood Revival maar niet te spreken, als eerste Nederlanders wist David Hart en Giedo vd Garde deze race op hun naam te schrijven met hun legendarische overwinning met de trouwe AC Cobra.

De podiumplaatsen blijven een onderdeel van het DHG Team met David achter het stuur, wederom tijdens de Spa 6H race wist hij een derde plaats te bemachtigen. Bij de Masters Series en PP series is het vaak “raak”, daar werden de bekers naar binnen gesleept met de Lola, AC Cobra of de Lister Jaguar.

In 2016 zorgt Olivier Hart voor de meeste impact, die op zijn jonge leeftijd zijn entree maakt binnen het team, eerst in een Ford Cortina later met de Mustang. Het duurt niet lang of hij deelt het stuur van de Cobra samen met zijn vader David en met diverse podiumplaatsen en overwinningen sluiten zij samen het seizoen in Imola succesvol af.

Nu maakt het team zich op voor 2017, de auto’s worden totaal gestript en opnieuw opgebouwd voor het volgend race seizoen. Er zijn in 2017 weer voldoende uitdagingen zoals Goodwood Revival, Spa 6H race en natuurlijk de Jaarlijkse Historiche GP van Zandvoort.

 

OVER DHG Racing


De DHG Racing site is in het leven geroepen om alle race- en sponsor activiteiten van DHG (David Hart Group) aan het publiek te tonen. David Hart is naast vastgoedontwikkelaar en belegger ook coureur met jarenlange ervaring in uiteenlopende raceklasses. Middels deze site kunt u op de hoogte blijven van de laatste resultaten en ontwikkelingen.